Magyar részvétel a 2019-es Prágai Quadriennálén

A Prágai Quadriennálé, a színházi látványtervezők négyévente megrendezett világkiállítása 2019-ben a képzelet, átalakulás és emlékezet hívószavak köré építi tárlatait.

 

A rangos nemzetközi kiállítás központi, Országok és Régiók szekciójában Balázs Juli, Juhász András, Kálmán Eszter, Keresztes Gábor és Nagy Fruzsina Infinite Dune (Végtelen dűnék) című installációja képviseli Magyarországot. A kiírásnak megfelelően interaktív, környezetével kapcsolatot teremtő koncepció a végtelenség tükrök által létrehozott illúziójával játszik.

A Diákszekción a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező Tanszékének és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának hallgatói állítják ki közös, Mi van a felhőben? című tervüket. Installációjuk részben a változékony képzelet és az egymásba folyó gondolatok, részben a virtuális felhőként működő iCloud szimbólumaként a felhő és utazás motívumai köré épül.

 

A Fragmentumok szekcióba az OSZMI Szcenográfiai Gyűjteményének egyik izgalmas alkotását, Nagy Fruzsina Andrássy úti villa című interaktív jelmezkompozícióját nevezte.

© Sceni-tech 2019  ,  Kérdéseiddel fordulj: scenitech@msztsz.hu

  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon